top of page

Motanul Încălțat

(enumerarea și caracterizarea personajelor principale și a celor secundare, precum și a trăsăturilor acestora pozitive și negative)

Caracterizare personaje

1. Motanul:

Trăsături Pozitive: Inteligent, ingenios, loial, și determinat. Motanul demonstrează istețime, adaptabilitate și ingeniozitate prin capacitatea sa de a planifica și de a manipula situațiile în favoarea stăpânului său. Loialitatea rezultă din faptul că majoritatea acțiunilor sale vizează bunăstarea stăpânului.

Trăsături Negative: Poate fi văzut ca fiind manipulator și înșelător, folosindu-se de minciuni și înșelăciune pentru a atinge scopurile dorite;


2. Fratele Cel Mic (stăpânul motanului):

Trăsături Pozitive: Inocent, modest, și receptiv. El acceptă ajutorul motanului și se lasă ghidat de acesta, ceea ce demonstrează deschidere și încredere.

Trăsături Negative: Pasiv și lipsit de inițiativă. El nu ia măsuri active pentru a-și schimba propria situație, depinzând în totalitate de motan;


3.Regele:

Trăsături Pozitive: Generos, binevoitor și recunoscător. El răspunde cu generozitate și îi dă ajutor ajutor atunci când ”marchizul de Carabas” pare a fi victima unor hoți.

Trăsături Negative: Naiv sau ușor de păcălit. Regele nu verifică afirmațiile motanului și acceptă rapid aparențele ca fiind realitate.


4. Prințesa:

Trăsături Pozitive: Binevoitoare și deschisă. Ea acceptă invitația la castel și pare să fie o persoană agreabilă.

Trăsături Negative: Ca și tatăl său, prințesa pare să fie ușor de impresionat și poate chiar naivă, nepunând la îndoială originea bruscă a bogăției marchizului.


5. Căpcăunul:

Trăsături Pozitive: Puternic și capabil să se transforme în orice animal, ceea ce demonstrează abilități deosebite și adaptabilitate.

Trăsături Negative: Supraestimează propriile abilități și le subestimează pe ale motanului căzând în capcana acestuia, ceea ce demonstrează un grad de credulitate, prea multă încredere în propriile forțe și aroganță.


***

bottom of page