top of page
Search
  • Alina

”Abu Hasan”O poveste cu talc, inspirata din repertoriul oriental, ”Abu Hasan” ne reaminteste despre valoarea lucrurilor simple si a prieteniei adevarate.

Ca in oricare alt basm, si eroul acestuia este un personaj inzestrat cu abilitati deosebite, intelept, cu simt al dreptatii, corect si lipsit de fatarnicie. Spre deosebire insa de alti eroi, el poseda si umor, ba chiar o adevarata nevoie de socializare, fiind un om ”de viata”, vesel si deschis, bun povestitor si placut tuturor.

Ranit de fatarnicia lumii, Abu Hasan nu isi pierde increderea in oameni si nici nu isi schimba felul de a fi. Paradoxal, daca vechii sai tovarasi de petrecere se dovedesc a-i fi falsi prieteni, musafirul sau, un ”fals” negustor, se dovedeste un om de nadejde si un prieten adevarat. Dincolo de toate pataniile sale pline de invataminte, povestea lui Abu Hasan ne reaminteste ca loialitatea, cinstea si lipsa intereselor meschine sunt insusiri rare si pretioase, care ar trebui intotdeauna cautate, apreciate si rasplatite. citeste rezumatul


cumpără cartea

Cumpără cartea


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page